fbpx

Wil Venray nog groeien?

Postage Stamps

Wil Venray nog groeien of gaan we woningen op een postzegel bouwen?

In Limburg dienen er 26.550 woningen gebouwd te worden de komende jaren en dan vooral betaalbare woningen. De Provincie Limburg wil dat 2/3 van de nieuwbouwwoningen in de betaalbare prijsklasse vallen. Een belangrijk en goed streven waar we lokaal voor aan de slag moeten.

Want dat vraagt nogal wat in deze periode van hoge inflatie en hoge arbeids- en materiaalkosten. Kijkend naar de markt en de recente woningbouwplannen, blijkt dat het voor ontwikkelaars haast onmogelijk is om betaalbare woningen te bouwen waarbij de bouw ook nog financieel uit kan. Er is in Venray momenteel vooral behoefte aan woningen voor senioren en voor starters. Op deze woningbouwbehoefte worden de plannen gemaakt. De afgelopen jaren zijn er vooral ‘inbreidingsplannen’ gepresenteerd, de zogenaamde bouw binnen de bestaande bebouwing.

Binnen onze fractie rijst dan de vraag: waarom ook niet concreet aan de slag met uitbreiding? De gemeente bouwt tenslotte niet zelf huizen. Bij inbreiding is er bijna altijd sprake van kleine aantallen woningen en dan ook nog vaak ten koste van schaars groen in de wijk.

Met de grote opgave die we hebben, gaan we de doelstelling zo niet halen. We moeten verder vooruitkijken. Meer in de breedte kijken en ook zoeken naar een plek aan de rand van Venray. Een grotere omvang van een bouwproject vergroot ook de kans voor een positief resultaat op een business case; iets dat een ontwikkelaar überhaupt nodig heeft om aan de slag te kunnen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email