fbpx

VVD-politici op bezoek in Venray

Afgelopen zaterdag is door de Vrienden van de VVD Venray een bijeenkomst georganiseerd. De middag bestond uit twee delen; een rondleiding door het Odapark en een politiek café in het theehuis, gehost door Bas Künen, raadslid.

Het spits werd afgebeten door twee toppers vanuit de provincie: uit Noord-Brabant statenlid Robert Janssen en uit Limburg gedeputeerde Joost van den Akker. Beiden vertelden over de formatieperikelen en plannen voor de komende periode. De heren kregen veel kritische vragen uit het publiek, met name over de gebrekkige mobiliteit in onze regio. De slechte, vaak uitvallende treinverbinding en beperkte oost-west routes lijken geen prioriteit te krijgen van landelijke of provinciale politici. Geopperd werd om regionaal beter samen te werken om sterker te staan richting Den Haag.

Vervolgens werd onder leiding van vicevoorzitter VVD Regio-Zuid Stephan Satijn in een College Tour achtige setting een gesprek met de VVD-fractievoorzitters uit Grave, Boxmeer, Gennep, Cuijk en Venray (Harrie van Oosterhout) gevoerd. De dames en heren vertelden over de ontwikkelingen gedurende de laatste anderhalf jaar, sinds de gemeenteraadsverkiezingen. Er ontwikkelde zich een bevlogen discussie over lokale problemen en strategieën. Er waren veel overeenkomsten zoals gezonde en verantwoorde gemeentefinanciën, duurzaam ondernemen en veilig en prettig wonen. Harrie van Oosterhout probeerde nog ludiek om één of meer van zijn collega’s uit de andere gemeentes warm te draaien voor onze koffieshops, maar helaas…

Het was een leuke en leerzame middag. Wilt u ook uitgenodigd worden voor activiteiten van Vrienden van de VVD Venray? 
Meld u aan via deze pagina.

Wim De Schryver
VVD Venray

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email