fbpx

Venray in 2021

financial

Begin deze maand is door de gemeenteraad de begroting voor 2021 vastgesteld. Met andere woorden: Wat gaan we uitgeven en wat gaan we met dat geld doen.

Wat VVD Venray betreft moet als eerste de focus nu echt liggen op de aanpak van de gevolgen van de coronacrisis. We willen hoofdzaken van bijzaken scheiden. Nu de nood aan de man is moeten we onze energie stoppen in de zaken die écht het verschil maken.

Economisch moet de focus liggen op de bouw van woningen en het MKB. Ondersteun de sectoren die het hardst getroffen zijn, zoals horeca en cultuur.

Keihard moeten we de verschraling van de voorzieningen in Venray tegengaan en vechten voor het behoud van de politie, de brandweer, het ziekenhuis en de huisartsenpost.

We maken ons grote zorgen over het deel van de begroting wat Venray uitgeeft aan het sociaal domein. 70 miljoen euro. En dan lezen we in kranten dat zorgcowboys tonnen van dit geld opstrijken zonder tegenprestaties omdat we geen grip hebben op deze sector. Onacceptabel.

Laat ze landelijk de politieke tegenstellingen in komende maanden maar uitvechten, wij komen in Venray over een jaar immers vanzelf aan de beurt. Laten we dit jaar liever beter gebruiken om samen te bouwen aan een mooier Venray, want veel inwoners en bedrijven zijn heel zwaar getroffen door de gevolgen van de pandemie. Laten we die mensen en bedrijven steunen waar mogelijk en ons focussen op de dingen die nu echt belangrijk zijn.

Samen lukt ons dat!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email