fbpx

Vastelaovend same

Over ruim 4 weken is het weer vastelaovend. Het begint te kriebelen. Zeker na het uitkomen van het trio afgelopen weekend. Het ontstaan van de vastelaovend van Venray gaat terug naar eind 19e eeuw. Een traditie die ooit is ontstaan door inzet van verenigingen en ondernemers.

Deze samenwerking tussen het verenigingsleven en de ondernemers zorgt voor een mooi en vaak indrukwekkend vastelaovendsprogramma. Met een vastelaovend voor iedereen die in Venray vastelaovend wil vieren.

En toch.. 2023 begon met een bericht dat bij velen de wenkbrauwen deed fronsen. Ook binnen de VVD fractie waren er vragen. Hoe kan het dat er alleen toegang tot de pleinen is voor degenen die een entreeprijs betalen? Voorheen was het altijd gratis. Vastelaovend is toch van en voor ons allemaal?

De vereniging De Piëlhaas heeft aandacht hieraan besteed door o.a. op de socials uitleg te geven. De vereniging staat voor het stimuleren van nieuwe ideeën en initiatieven die de Vastelaovend ien Rooj en haar tradities alleen maar leuker en sterker maken. “De Vastelaoveshumor op de vierkante meter, de gezelligheid met elkaar, dat maakt onze Vastelaovend zo mooi.”

Dat is wat ons betreft de spijker op zijn kop. Het hoeft misschien niet grootser, grootst. Zie Iensjekke; de charme van het kleinschalige, met ‘de vastelaovend veur iederien’; de kids in de draagzak of met opa en oma over de pleinen. Ook dat is vastelaovend. Heeft Venray eigenlijk wel een indrukwekkend programma nodig of is vastelaovend juist gezellig omdat we het samen vieren?

.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email