fbpx

Van tafel!

Gisteravond raadsvergadering. Het oorspronkelijke besluit flexwoningen is van tafel! Wij wilden dit punt al eerder van de agenda af. Helaas was er geen meerderheid om het punt van de agenda te halen en daarom werd het gisteren toch behandeld.

Maar het proces was niet goed; en dat zagen wij al weken geleden. De afgelopen 21 dagen waren turbulent. Vanuit ons samenwerkingsakkoord willen we bouwen aan een nieuwe bestuurscultuur. Hier hebben we gisteren ook vanuit onze VVD-fractie op gereflecteerd. Het proces is echt, echt, echt niet goed gelopen, zei onze fractievoorzitter Bas Künen.

In ons samenwerkingsakkoord staat: We willen samen met inwoners bekijken hoe we ze goed bij de besluitvorming kunnen betrekken. En maatwerk leveren, want de ene buurt, het ene dorp of de ene wijk is de andere niet.  Dat is waar we voor willen staan, maar met alle tumult, boosheid, zorgen, frustratie en angsten die er is opgewekt de laatste weken lijkt dat niet heel goed gelukt, en dan drukken we ons nog zacht uit.

Maar het oorspronkelijke voorstel met die 3 locaties is nu van tafel. Voor ons iets dat we vanaf dag 1 geroepen hebben. Als VVD Venray hebben we hierin ook onze rol gepakt. We hebben geluisterd, gesproken, doorgevraagd en pittige gesprekken gevoerd met onze partners. Soms schuurde het ook flink, maar zonder wrijving geen glans. Voor VVD Venray was en is dit de enige juiste weg nu.

We hebben nota bene niet voor niets een democratisch duaal stelsel. Hiermee is er juist ruimte voor ons als raad om het college te corrigeren en te benoemen dat er iets niet goed gegaan is én dat het nu echt beter moet.

We hebben samen met andere partijen een amendement geschreven en deze is aangenomen. In dit amendement zijn zoveel mogelijk zaken verwerkt die we de afgelopen weken hebben gehoord tijdens de informatiebijeenkomsten. Het voorstel is met dit amendement met een “CTRL, A, DELETE” leeg geveegd en vervangen door een geheel nieuw voorstel. Wethouder Leenders heeft gisteravond ook erkend dat hij, en daarmee ook het college, een verkeerde inschatting heeft gemaakt.

Onze inwoners hebben gesproken. Zij hebben een heftige periode achter de rug en zitten er misschien nog wel middenin omdat ook nog vele vragen en zorgen overblijven.

We hebben daarom ook het college opgeroepen om goede antwoorden te gaan geven en dat nu echt de dialoog wordt aangegaan. We hebben ook gehoord dat er niemand écht tegen opvang is, dus dat biedt kansen. Er ligt namelijk een opdracht waar we niet voor weg zullen lopen.

Met het aangenomen amendement hebben we het college opnieuw aan het werk gezet om aan de slag te gaan voor u allen, voor Venray, voor onze inwoners en voor de ontheemden.

Vanuit VVD Venray blijven we dit dossier uiteraard op de voet volgen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email