fbpx

Samenhorigheid bij de jeugd

Energetic youth dancing till morning

Samenhorigheid is een belangrijk begrip binnen de gemeente. Voor jong én oud. Maar als we de laatste jaren kijken naar de samenhorigheid van de jeugd tussen de 12 en 18 jaar ten opzichte van de jeugd vroeger is er veel veranderd.

Vooral op deze leeftijd is het voor jongeren belangrijk dat ze sociale contacten op kunnen doen en elkaar kunnen ontmoeten in een veilige openbare ruimte. De jongerencentra kunnen hier een rol in spelen.

Sinds de leeftijd waarop je alcohol mag drinken is verhoogd van 16 naar 18 jaar is het moeilijker geworden voor de jongerencentra en andere uitgaansmogelijkheden om de jeugd onder de 18 jaar naar haar evenementen te trekken. Het zou jammer zijn dat door het ontbreken van alcohol op feestjes de jeugd liever thuisblijft.

Bijna elke vriendengroep ontmoet elkaar bij iemand thuis, in de keet of in de daarvoor omgebouwde garage, maar het zou toch mooi zijn als deze groepen elkaar ook nog kunnen blijven ontmoeten in de openbare jongerencentra in Venray?

Uitgaan draait om verschillende leuke mensen ontmoeten en plezier maken met z’n allen. En dansen, dat doet men al generaties lang.

De jongerencentra organiseren verschillende evenementen om de jeugd samen te laten komen, elkaar te kunnen ontmoeten, plezier te maken en te kunnen dansen. Bijvoorbeeld het Zomaarpop festival in Oirlo. Een festival georganiseerd dóór jongeren vóór jongeren.

Het voortbestaan en de belevenis van deze jongerencentra in Venray ligt daarom ook in de handen van de jeugd zelf. Samen kunnen zij zorgen voor een verbeterde samenhorigheid in Venray.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email