fbpx

Politiek (n)iets voor u?

multiethnic Group of young business people throwing documents

Sinds enige tijd “doe” ik iets in de politiek. Ik ben lid geworden van de steunfractie van VVD Venray. Voor deze lokale partij ben ik commissielid bij de gemeente. Dit houdt in dat je deelneemt in commissie Wonen, commissie Werken en Besturen en/of commissie Leven. Deze commissies geven advies aan de gemeenteraad over uiteenlopende onderwerpen.

Veel mensen in mijn omgeving zeggen: “ik heb niks met politiek!”  Er zijn ook mensen die denken dat politiek iets is voor oudere mensen. Of dat “gewone” burgers toch niks kunnen veranderen. Ik zie dat anders. Volgens mij heeft iedereen dagelijks met politiek te maken. Waar mag je in Venray fietsen, parkeren, waar kun je boodschappen doen of hoe laat sluiten de horeca-gelegenheden?  

Het gaat ook over de huisvesting van arbeidsmigranten, de coffeeshops en waar wel of niet gebouwd mag worden. Heb je zorg nodig van de WMO dan is het belangrijk dat daar bekwame mensen en goede (hulp)middelen beschikbaar zijn. Zo is er altijd wel iets wat u als inwoner direct raakt.

Dat politiek niet alleen voor oudere mensen is bewijst het feit dat het jongste commissielid in Venray 16 jaar oud is, gevolgd door nog een paar tieners en een aantal twintigers. Het is van groot belang dat alle generaties meedenken en beslissen. U kunt invloed uitoefenen als inwoner onder het motto: “niet mopperen, maar opperen”. Wilt u meer weten? Kijk op www.venray.nl naar de gratis cursus Politiek Actief die in september start. Misschien is politiek juist iets voor U!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email