fbpx

Nu wonen, straks zorgen

New house concept, happy senior couple holding small home model

De jongere generatie, de twintigers en dertigers moeten momenteel wel heel diep in de buidel tasten voor hun eerste eigen woning. Woningen komen niet eens op te markt en er wordt vaak overboden. Het aantal aflossingsvrije hypotheken neemt het laatste jaar ook toe. Oorzaak en gevolg van (on)betaalbaarheid en krapte.

De grootste uitdaging die Venray heeft bij het tekort aan woningen, is de doorstroom van senioren en het betaalbaar wonen. Senioren kunnen ook niet goed doorstromen, waardoor er scheefwonen is ontstaan.

Mijn vader zei laatst tegen me “laat de ouders nu een woning bouwen voor hun kinderen”. Dit klonk mij eerst wat te ambitieus in de oren maar het bracht mij wel op een idee.

Bouwen op eigen erf mag alleen niet zomaar. Maar toch zijn er mogelijkheden.

Een mantelzorgwoning mag wel. Maar ja, in sommige gevallen echt een prachtoplossing als een van je ouders zorg nodig heeft. Maar wat als er nog geen sprake is van zorg? Maar je wil in de toekomst wel die zorg kunnen gaan geven? Dan moet er toch ook wat mogelijk zijn, was mijn gedachte.

En dat is het geval, alleen nog niet in Venray. Door juist meer over de lange termijn na te denken, kunnen we hier twee vliegen in een klap slaan. Met pré-mantelzorgwoningen. Dat willen wij in Venray ook mogelijk maken. Nu een woning kunnen plaatsen of bouwen, met het oog op zorg in de toekomst. Samen bouwen, samen zorgen, samen helpen. Samen voor Venray.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email