fbpx

Mijn Valentijns-date

“Hallo Wim, ik ben Monique, 42 jaar en ik ben op zoek naar een Valentijns-date” zo ongeveer begon een nieuw Messenger-berichtje dat ik vorige week maandag ontving vlak voordat ik de fractievergadering zou ingaan.

Verder lezend werd me snel duidelijk gemaakt dat het hier niet om een gewone date ging, maar om een originele actie van boeren en tuinders die op Valentijnsdag “buiten hun eigen bubbel” het gesprek aan willen gaan op en/of over hun eigen bedrijf.

Monique Litjens woont met haar man en kinderen in Leunen. Daar houden ze jongvee en runnen ze een agrarische kinderopvang, “De Mukkenstal”. Ondernemend als Monique is, zocht ze haar date niet alleen buiten de boerenbubbel, maar vond ze het ook leuk om iemand uit te nodigen die ze niet kent. Ik zei uiteraard ja, dus vanochtend hadden we een date!

#Makeadate2022 is een actie van de agrarische sector om mensen die minder weten van het boerenbedrijf en wat er allemaal bij komt kijken op een leuke manier kennis te laten maken.

Het was een erg leuke en leerzame date, Monique heeft me de hele geschiedenis van het bedrijf verteld. Ze hebben behoorlijk wat hobbels moeten nemen voordat ze hun dromen konden realiseren. Echtgenoot Paul blijkt al net zo gedreven en heeft gelukkig veel ervaring met wet- en regelgeving. Anders is het bijna niet te doen.

Onderweg naar huis realiseer ik me dat we ook in de politiek het goede voorbeeld van de boeren moeten volgen en wat vaker buiten onze bubbel moeten treden…

Zie ook het verslag op Nieuwe Oogst

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email