fbpx

Locatie ALDI supermarkt

Uitwerking locaties verbreed, nog te vroeg voor één voorkeurslocatie

Het voorstel om de locatie Dr. Poelsschool als voorkeurslocatie aan te wijzen voor de vestiging van de ALDI supermarkt is door de voltallige Raad bijgesteld. De uitwerking wordt verbreed met de locatie Toverbal. Bovendien gaat overleg gevoerd worden met ALDI en Jumbo, de nieuwe eigenaar van de huidige EMTÉ. Wellicht dat nog een interessant alternatief mogelijk is met wel de voordelen en niet de nadelen van de nu voorliggende opties.

Zo loopt voor de Dr. Poelsschool nog de aanvraag om als gemeentelijk monument aangemerkt te worden en is op die locatie sprake van een tamelijkgeforceerde inpassing met het risico van toekomstige knelpunten op het gebied van verkeersdruk en parkeervoorzieningen. Wel onderkent de VVD het potentiële versterkende effect voor het kernwinkelgebied van vestiging op die locatie.

Verder vindt de VVD het een gemiste kans dat de vestiging van een supermarkt op “De Brier” taboe is verklaard. Afgelopen najaar bij de vaststelling van het bestemmingplan door de VVD opgemerkt, breekt dat nauwelijks 4 maanden later al op. In het onderzoek komt de locatie “De Brier” namelijk, samen met de locatie Toverbal, naar objectieve maatstaven als beste uit de bus.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email