fbpx

Liberaal Sociaal

Gay lgbt flag painted rainbow heart

Vanuit diverse hoeken krijg ik wel eens de vraag, waarom VVD? Jij bent toch zo sociaal? Meestal helpt een toelichting maar het misverstand dat de VVD er alleen maar zou zijn voor de rijken en de bazen blijkt hardnekkig.

De politiek heeft mij altijd geïnteresseerd en ik ging altijd stemmen dus. Vele jaren op de VVD al heb ik in Venray ook wel op het CDA gestemd. Sinds 2018 ben ik lid van de VVD en actief bij VVD-Venray.

Van nature zijn mensen solidair en om dit om te zetten in sociaal zijn moet je “vrijheid” ervaren. De vrijheid die de VVD propageert spreekt mij het meest aan. In vrijheid leven, zonder negatieve druk te ervaren van bijvoorbeeld geloof of gezindte, in een samenleving waarin je veel kansen krijgt en beloond wordt naar inzet.

Juist deze vrijheid bracht ruimte voor persoonlijke solidariteit, mensen in je omgeving helpen die een zetje nodig hebben. Altijd met de onderliggende drijfveer dat men de eigen verantwoording weer oppakt en tot eigen keuzes komt. Zo kon ik als liberaal ook een sociaal beroep uitoefenen, jarenlang lid zijn van de Wijkraad Centrum, actief in de Klankbordgroep Vergeten Driehoek of voorzitter van een COC-afdeling zijn. Van nature een sociaal mens dus maar wars van opgelegde solidariteit die doorgaans vanuit een groepsnorm ontstaat. Vroeger gingen dan mijn haren overeind staan en werd ik boos, nu put ik uit de liberale beginselen en dat helpt zoveel beter.

Vandaar mijn keuze voor VVD Venray. Ook liberaal sociaal? Via onze site kan je vriend worden van VVD-Venray! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email