fbpx
“Voor een Venray waar het fijn is om te wonen, te werken en te leven”
John Niessen

Ik vind het erg belangrijk dat men de vrijheid krijgt en heeft om zijn leven te mogen leiden zoals men dat zelf wil, om zichzelf te ontwikkelen en daarin een eigen verantwoordelijkheid te hebben. Ik vind dan ook dat de meeste mensen best in staat zijn om zelf verantwoordelijkheid te nemen en hun eigen leven in te richten.

De gemeente dient alleen daar te ondersteunen waar dat (tijdelijk) nodig is en niet mensen zaken uit handen te nemen die ze zelf kunnen en willen regelen. Het geld dat de gemeente van de burger krijgt, moet worden besteed aan de (kern) taken en niet aan andere zaken. Wat de gemeente doet, moet ze goed doen en met menselijke maat.  Daarbij wil ik graag deel uit maken van een gemeenschap die verdraagzaamheid, sociale rechtvaardigheid en integer handelen hoog in het vaandel heeft staan.

Een beetje meer over mezelf:

Ik ben 66 jaar en woonachtig in de mooie wijk Sint Antoniusveld. Ik ben gehuwd,  heb 4 kinderen en inmiddels 7 kleinkinderen. Na een drukke en mooie baan als officier techniek bij de Koninklijke Luchtmacht, met  ondermeer functies als projectleider en manager bij Defensie en een internationale organisatie, ben ik al een tijdje met pensioen.

Ik sta nog steeds midden in de samenleving en ben sinds 1978 in Venray actief geweest in vele lokale besturen en momenteel nog actief als verenigings- en stichtingssecretaris bij Scouting de Peelspeurders. Ik ben al vanaf 1982 lid van de VVD en daarbij politiek en bestuurlijk actief geweest op lokaal, provinciaal en landelijk niveau.