fbpx

Informateurs aan de slag

Business puzzle

Op 22 maart hebben de lijsttrekkers van de politieke partijen tijdens een openbaar debat een begin gemaakt met het vormen van een coalitie.

Op voorstel van Venray Lokaal, die als grootste partij uit de verkiezingen zijn gekomen, gaan twee informateurs, oud-burgemeesters uit de regio, maar van buiten Venray, de komende dagen met alle partijen praten over hoe ze vinden dat het toekomstige gemeentebestuur van onze gemeente eruit moet komen te zien en hoe het proces moet lopen.

VVD Venray heeft van alle partijen verreweg de meeste stemmen erbij gekregen ten opzichte van vorige periode, met vier zetels zijn we groter dan dat we ooit waren en we hebben veel zin om samen met de andere partijen aan het werk te gaan voor onze inwoners.

We steunen ook het voorstel om te onderzoeken of een raadsbreed akkoord mogelijk is. Want alle partijen vertegenwoordigen een kiezersbelang en door goeie samenwerking kunnen we mogelijk meer bereiken voor alle inwoners dan met een klassiek coalitieakkoord van een (kleine) meerderheid.

Uiteraard stellen we wel voorwaarden aan een dergelijke samenwerking. VVD Venray wil graag deelnemen aan een stabiele, daadkrachtige coalitie met groot onderling vertrouwen en gemeenschappelijk doelen voor ogen. Ook aan het nieuw te vormen college (dit zijn de wethouders samen met de burgemeester) willen we graag een bijdrage leveren.

Op 1 april zullen de informateurs de resultaten van hun gesprekken en hun aanbevelingen al presenteren aan alle partijen. Het is goed dat de vaart erin zit, want we willen snel aan de slag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email