fbpx

Inclusie

Wheelchair walk

In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als rolstoeladviseur.

Als rolstoeladviseur ben je op pad met verschillende zorgprofessionals zoals fysio- en ergotherapeuten. Samen bekijk je verschillende casuïstiek om te kijken wat er van uit de vraagstelling technisch mogelijk is of te realiseren met betrekking tot de rolstoelen. Dit om de gebruiker een zo aangenaam en optimaal mogelijke zitpositie aan te kunnen bieden.

De meeste voldoening haal ik uit een ingewikkelde vraagstelling die we dan samen met zowel de gebruiker als de zorgprofessional om kunnen buigen, zodat de gebruiker zijn/haar mobiliteit en zelfredzaamheid weer grotendeels terug kan krijgen.

Vanuit deze passie wil ik me ook graag inzetten voor Venray zodat hier ook iedereen mee kan doen op welke manier dan ook. Dit vergt bewustwording zowel op ambtelijk niveau als bij de inwoners.

Mensen die niet mee kunnen of mogen doen voelen zich buitengesloten. Mensen die wel mee mogen doen, maar niet mogen meepraten voelen zich niet gehoord, raken gedemotiveerd, gaan weer weg of blijven mopperend zitten. Wanneer mensen wel mee mogen doen en mee mogen praten, maar er wordt niet naar ze geluisterd en hun inbreng wordt niet meegenomen dan is er ook geen sprake van inclusie.

Inclusie betekent dat iedereen mee kan doen én gehoord moet kunnen worden.

Maak vooral ook gebruik van de kennis en kunde die er is bij de mensen zelf, dit wil zeggen praat juist met de doelgroep in plaats van over ze. Breng samen de behoeftes, mogelijkheden en onmogelijkheden in kaart. Samen voor Venray

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email