fbpx

Hoe zou je zelf behandeld willen worden?

Old Abandoned Barn

Zonder buitenlandse werknemers zouden belangrijke sectoren in onze regio tot stilstand komen. Denk aan logistiek of aan Food & Agri. Kwamen deze mensen voorheen vooral uit Polen; tegenwoordig ziet u ook hun nummerplaten uit Bulgarije, Roemenië en de Baltische staten.

Het huisvestingsprobleem voor deze werknemers is echter nog steeds niet opgelost. Ook de Covid crisis heeft duidelijk gemaakt dat er qua naleving van de regels nog stappen te maken zijn. We hebben daarnaast nog steeds geen idee waar de arbeidsmigranten allemaal zitten. Op diverse plaatsen worden nog arbeidsmigranten illegaal gehuisvest onder slechte omstandigheden.  Brandweer, ambulance, politie, gemeente; niemand heeft zicht op wat er hier gebeurt en de risico’s voor leefbaarheid, veiligheid en gezondheid laten zich raden.

Deze arbeiders horen tot de meest kwetsbaren in de gemeenschap en VVD Venray vindt dan ook dat de gemeente meer moet doen om deze accomodaties in beeld te krijgen. Handhavend optreden, legale huisvesting faciliteren en de verschuldigde belasting innen.

Hoe zou u zelf in hun situatie behandeld willen worden? Als VVD Venray vinden we dat dat de norm moet zijn: fatsoenlijke huisvesting tegen redelijke voorwaarden volgens de regels en met toezicht van de gemeente.  Met succes is er in onze regio inmiddels al wat geïnvesteerd in moderne huisvesting, soms voor grotere aantallen arbeidsmigranten. Die hebben niet alleen passende voorzieningen; ze betalen ook toeristenbelasting aan de gemeente en dragen zo financieel bij aan de publieke voorzieningen. Dat is een stap in de goede richting en is uiteindelijk in ieders belang.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email