fbpx

Een gezonde samenwerking

Sinds 25 jaar werk ik als huisarts in Venray. In die jaren is er veel veranderd. Een groot deel van de ziekenhuiszorg uit Venray is verdwenen en tot veel verdriet ook de huisartsenpost.

De huisarts heeft een aantal taken vanuit het ziekenhuis en de geestelijke gezondheidszorg overgenomen. Maar ook bij de gemeente is veel veranderd, zo valt een deel van de zorg nu onder verantwoording van de gemeente, zoals jeugdzorg en WMO.  

Al die veranderingen vergen veel aanpassingen van de mensen die werken bij, of in opdracht van de gemeente. Het vraagt om maatwerk, zorg en onderlinge afstemming. Er zijn vaak situaties waar een goede samenwerking erg belangrijk is.

Onlangs zag ik in de praktijk hiervan een mooi voorbeeld. Een echtpaar in mijn praktijk had steeds meer moeite met het wonen in hun eigen huis. Het traplopen werd steeds moeizamer. Zij hadden samen met hun dochter ook een oplossing bedacht. Samen willen ze een gelijkvloerse aanleunwoning op het erf bouwen. De dochter komt met haar gezin in het woonhuis wonen en het echtpaar in de bijbouw.

Op die manier kan de dochter beter mantelzorg leveren en het echtpaar kan prettig ouder worden en langer in de vertrouwde woonomgeving blijven. Daarnaast draagt hun idee een klein beetje bij aan het oplossen van de woningnood. Je zou dus zeggen, direct doen! Maar de praktijk is lastiger. Door regeltjes, procedures en vergunningen.

Bij VVD Venray vinden we het belangrijk dat de gemeente dergelijke plannen mogelijk maakt en ondersteunt. Samen voor een gezond Venray.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email