fbpx

De gezondste regio?

Athletes jogging

Dit jaar zijn we bewuster met gezondheid bezig dan andere jaren. Ten onrechte, het zou altijd bovenaan ons lijstje moeten staan. Ook het gemeentebestuur heeft een dikke vinger in de pap als het om gezondheid gaat:

Verbetering van gezondheid en veiligheid in de leefomgeving is méér dan het op orde hebben van de basiskwaliteit van de woon- en werkomgeving, namelijk de ontwikkeling van gezonde en veilige toepassingen en een bijbehorende inrichting van gebieden. Concreet gaat het bij deze opgave om ruimtelijke inrichting aan te passen aan de gevolgen van klimaatveranderingen, meer groen en bewegen in de planvorming aan te brengen, de stedelijke omgeving te verduurzamen en te zorgen voor een schone, veilige en gezonde woon- en werkomgeving. Met de voorbereidingen op de Omgevingswet (2021) krijgen gemeenten meer mogelijkheden om een gezonde leefomgeving te realiseren.

Voor Venray betekent dit aan de ene kant een gezonde stedelijke omgeving. Concreet gaat het dan om ruimtelijke inrichting die aan te passen is aan gevolgen van klimaatverandering, meer groen en bewegen in de planvorming en te zorgen voor een schone, veilige en gezonde woon- en werkomgeving.

Aan de andere kant willen we een vitaal platteland met een veilige, gezonde en schone landbouw en inrichting van gebieden. Ook gezond en veilig voedsel horen daarbij, net als gezonde ecosystemen, waardevolle natuur en waardevol landelijk gebied. Een vitale agrarische sector die geen ongewenste risico’s geeft voor de volksgezondheid en leefbaarheid voor boeren, burgers en milieu.

Heeft u vragen of opmerkingen aan VVD Venray over dit of een ander onderwerp, laat het ons weten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email