fbpx

Cohesie praat met raad

Doctor Concept

Zojuist heeft Cohesie afgevaardigden van alle fracties (behalve SP) gesproken. Voornamelijk was het zenden vanuit Cohesie. De fracties waren eensgezind kritisch.

Met name moest Cohesie het ontgelden over het proces. Waarom werden de stakeholders pas betrokken toen de beslissing (zo goed als) genomen was.

Een paar antwoorden hebben we gekregen:

Cohesie had de Venrayse bevolking graag willen horen, maar ze hadden geen idee hoe dat te organiseren met Corona.
Overigens nuanceerde de woordvoerder van Cohesie dat gehoord worden in dit geval niet betekent dat de inwoners ook inspraak zouden hebben of op enige wijze invloed konden uitoefenen op het besluit.

Verder was opvallend dat Cohesie zegt dat de Venrayse huisartsen tegen sluiting gestemd hebben omdat ze zich geïntimideerd voelden door politieke Venrayse partijen en onder druk van patiënten, de woordvoerder van Cohesie suggereerde dat het anders wel eens 95% voor sluiting geweest zou kunnen zijn.

Op de vraag of het nog zou kunnen helpen als de provincie en/of de gemeente de HAP een extra financiële injectie zou geven liet Cohesie weten dat dit geen invloed zou hebben op de beslissing om de HAP te sluiten.

De reden hiervoor was dat er dan namelijk nog steeds evenveel extra huisartsendiensturen voor nodig zijn om die Venrayse diensten te draaien.

Om te kunnen concurreren als vestigingsplaats voor huisartsen met andere regio’s is het aantrekkelijker als je in Noord Limburg niet te veel diensten hoeft te draaien, aldus Cohesie.

De burgemeester heeft samengevat dat het zowel letterlijk als figuurlijk het niet mogelijke is gebleken om dichter bij elkaar te komen. Partijen gaan zich beraden over vervolg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email