fbpx

Coalitieakkoord “Een gezonde toekomst voor Venray”

VVD blij met focus op lange termijn vraagstukken, maar is kritisch op veiligheid en belastingdruk. Algemeen gebrek aan heldere doelstellingen doet vrezen voor “de waan van de dag”

Het coalitieakkoord richt haar blik in een aantal opzichten verder vooruit dan 4 jaar, dat was het pleidooi van de VVD in de campagne. Ook bij onderwerpen als duurzaamheidenergietransitie en huisvesting van arbeidsmigranten sluit het akkoord aan bij onze campagnethema’s.

Inhoudelijk zijn er de nodige punten van kritiek. Bij het thema veiligheid wordt de suggestie gewekt dat het daarmee wel “snor zit” in Venray. De ontwikkelingen van de afgelopen weken geven toch een ander beeld!

Verder lijkt de coalitie zich al neergelegd te hebben bij het verdwijnen van een volwaardig basis‑ziekenhuis uit Venray. De VVD eist hier een krachtdadige en pro-actieve inzet van het college.

Waar het gaat om belastingdruk wil de coalitie de lastenverzwaringen van de afgelopen jaren gewoon trendmatig verder verhogen. Tijdens de crisis van de afgelopen jaren is er een serieus extra beroep gedaan op burgers en bedrijven in Venray. Het gaat niet aan om , nu het weer beter gaat, dat maar gewoon te continueren. De VVD ziet hierin een herhaling van “het kwartje van Kok”!.

Belangrijk punt van algemene kritiek van de VVD is de wollige vaagheid in het akkoord, het ontbreken van heldere doelstellingen. Dat laat (te) veel vrijheid aan de coalitie en maakt verantwoording afleggen tot een farce. Maar bovenal maakt het ontbreken van scherp geformuleerde doelen dat het achternalopen van “de waan van de dag” erg verleidelijk wordt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email