fbpx

Caselse Vennen

Politiek ??… ik ??.. Nee, ik denk niet dat daar enige ambitie heb. Dat waren de eerste basale gedachten toen ik op een koude januari avond in 2021 werd gebeld door John Willems. Gaande weg het gesprek kwam naar voren dat VVD Venray ook graag in kerkdorpen wil weten wat er speelt en waar dorpelingen tegen aan lopen. Deze rol als oren en ogen van het dorp wil ik graag vervullen, om er voor te zorgen dat het dorpse geluid ook in het gemeentehuis in Venray gehoord wordt.

In Castenray zijn de laatste jaren enkele geweldige initiatieven ontstaan, die zonder steun in de gemeenteraad nooit tot stand zouden zijn gekomen. Zo woont mijn moeder sinds enkele jaren in de oude basisschool, waarbij dit karakteristieke gebouw is omgebouwd tot woonzorg complex, een win-win op velerlei gebied.

Verder is het project Maasgaard in de eindfase. Onderdeel van dit project is het natuurherstel van de Caselse Vennen. Een nog onontdekte parel in het Venrayse. Kosten nog moeite zijn gespaard om dit moerasgebied op een steenworp afstand van het dorp te upgraden. De Lollebeek meandert weer als vanouds en fiets en wandelpaden worden aangelegd om te recreëren. Uiteraard zal dit op termijn natuurliefhebbers en dagjes mensen aantrekken. Hier zou recreatie, en een plek voor een kop koffie met Limburgse vlaai hand in hand kunnen gaan. Een mooi voorbeeld hiervan is te vinden in het nabij gelegen ”aan de Drift” aan de Lorbaan in America. Op de juiste manier ingevuld, gaan natuur en commercie prima hand in hand.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email