fbpx

Campagnes van start

Woman votes on election day.

Voor kiezers lijkt het nog ver weg, maar achter de schermen draaien de campagnes van de politieke partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart al op volle toeren.  

Een goede campagne en daardoor democratische vertegenwoordiging is belangrijk, want in de laatste jaren zijn er steeds meer taken van het rijk naar de gemeente overgegaan. Gemeente Venray heeft op dit moment een begroting van ongeveer 140 miljoen en het gemeentebeleid grijpt in op belangrijke onderdelen van het dagelijks leven – van zorg tot veiligheid en van natuur of industrie tot wonen. Dat maakt dat de kaderstellende en controlerende rol van de gemeenteraad ook op niveau moet zijn.

Helaas is bij gemeenteraadsverkiezingen de opkomst meestal laag. Toch is het erg belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners echt gaan stemmen. Niet alleen voor de uitslag van de aankomende verkiezingen (een zetel meer of minder hangt vaak op een paar stemmen) maar juist voor de vier jaren na 16 maart. Alleen bij een goede opkomst worden zoveel mogelijk van onze inwoners gehoord, ook lang na de verkiezingsdag. Iedere stem draagt vier jaar bij aan de democratie.

De kracht van iedere campagne zit hem in de olievlekwerking. Schrikt u dus niet als een vriend(in) of familielid u een dezer dagen vraagt om een poster achter uw raam te hangen. Of regel op tijd een machtiging als u zelf niet kan stemmen. U bent dan namelijk een waardevol onderdeel van het democratisch proces geworden! Ik hoop op een grote opkomst, in lijn met onze slogan: Samen voor Venray!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email