fbpx

Broddelwerk

Overhead Of Messy Office Table

Het is een trekje van de Venrayse lokale politiek. Grote thema’s worden tussen de soep en de piepers afgehamerd. Wat kan een gemeenteraad allemaal in een enkele raadsvergadering bespreken? In Venray gaan we binnenkort records breken! Een twijfelachtige eer…

Op 7 juli staat de monstervergadering gepland. Al langer geleden is besloten om een paar grote thema’s samen te voegen in een enkele vergadering:

Ten eerste het jaarverslag 2019. Per Venrays huishouden is ruim 1000 euro meer uitgegeven dan oorspronkelijk begroot. Daarover later meer.

Daarnaast gaat de bijstelling van de begroting van 2020 plaatsvinden. In het kader van Corona niet onbelangrijk.

Als derde punt wordt ook de kadernota voor 2021 vastgesteld. Zonder corona in te calculeren, daarover schreven we vorige week. Het college, dat normaal gesproken lyrisch is over de cijfers, maakt zich zorgen over de bekostiging van het sociaal domein. Belangrijk punt dus.

En als klapstuk de mid-term evaluatie over de prestaties van het college zelf. Helaas staat slechts een klein deel van de oorspronkelijke plannen op de rit.

Al met al eigenlijk al te veel van het goede voor een enkele vergadering, maar daar blijft het niet bij.

Eind mei is namelijk besloten door de fractievoorzitters (behalve die van VVD Venray) dat we ook nog eens de reguliere raadsvergadering die apart was gepland daarbij stoppen. Met niet de kleinste onderwerpen zoals het militaire vliegveld op de Peel, NLW, Inclusie, Handhaving etc.

VVD Venray vreest broddelwerk. Plan een extra vergadering. Bespreek alles zorgvuldig in het belang van de inwoners van Venray.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email