fbpx

Bouwen, bouwen, bouwen

House key on keychain

Regeren is vooruitzien. Gelukkig worden er nu eindelijk ook lokaal plannen gemaakt voor de concrete aanpak van het woningtekort in Venray. Iets wat de VVD ook landelijk nastreeft, geldt hier in Venray nu als nooit tevoren: “bouwen, bouwen, bouwen”.

De komende jaren staan er nu 200 woningen per jaar op de planning en dat is wat ons betreft een goed begin. De urgentie is inmiddels enorm. Het is geen uitzondering dat potentiële kopers moeten overbieden om een koopwoning te kunnen bemachtigen. En sociale huurwoningen zijn in de kerkdorpen al helemaal niet te vinden.

De gemeente pakt nu de regie en heeft 4 speerpunten en een 16-tal thema’s benoemd. We hebben de hoop dat deze vele thema’s niet belemmeren maar dat deze ondersteunend zijn aan het duidelijke doel dat B&W en de gemeenteraad nu – en wij van de VVD Venray al langer – voor ogen hebben.

Het woningtekort echt aanpakken doe je wat ons betreft door op alle niveaus samen te werken, flexibiliteit in te bouwen in het beleid en deze waar mogelijk los te laten. En daarbij in mogelijkheden denken en samenwerken met partijen zoals woningcorporaties en marktpartijen. Zij hebben de woningvoorraad goed in beeld, kennen de marktontwikkelingen én brengen kennis samen.

En laten we wel wezen, een fijne woonplek is meer dan een woning, maar woningen zijn wel letterlijk de fundering om je te kunnen settelen. Dit is de kans om wonen in Venray niet alleen aantrekkelijk maar ook bereikbaar te maken!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email