fbpx

Bij de politie…

Moet je niet te vaak komen, toch ben ik blij dat ik het bureau in Venray heb mogen bezoeken, met de VVD Venray.

We werden hartelijk ontvangen door teamchef Jan de Rooij en hij vertelde ons over 2 culturen die samengaan: politie Venray en Gennep.
Een korps dat een regio bedient met een grote afstand tussen het meest noordelijke en zuidelijke punt, met relatief veel zorginstellingen en daarbij een hoge gemiddelde leeftijd. Agenten van 60 jaar en ouder die nog “op de auto” zitten. Dit met een steeds krimpende formatie; van 108 FTE in 2015, naar 82 FTE nu, waarbij geen rekening wordt gehouden met de extra belasting door GGZ-instellingen, coffeeshops of arbeidsmigranten.
Een grote wens is dan ook formatie-uitbreiding, waarover gesprekken met Burgemeester en gemeente worden gevoerd. De politie wil meer preventief werken, in plaats van reactief en wil een optimale veiligheid van alle burgers.
Er zijn ook andere ontwikkelingen. De politie Venray-Gennep doet mee aan de landelijke pilot “mobiel werken” waarbij iedere medewerker een laptop heeft om op locatie te kunnen werken. Een samenwerkingsverband met andere korpsen en een prettige werksfeer. En natuurlijk het splinternieuwe, klimaatneutrale bureau; een primeur in Nederland. Door middel van zonnepanelen en een warmtepomp wordt de benodigde energie opgewekt. Met een kantoortuin, flexibel in te delen ruimtes, verhoor-en ophoudkamer en een indrukwekkende machineruimte. Dit bureau ademt soliditeit en stiekem ben ik trots dat dit “ôs pliesieburo” is!
Ik wens u een veilig gevoel toe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email