fbpx

Bibliotheekgate

Bibliotheken zijn tegenwoordig geen grote stoffige ouderwetse gebouwen boordevol met boeken meer maar moderne dienstverleners waar het delen van kennis en de sociale culturele functie belangrijker wordt dan het uitlenen van boeken. 

De recente geschiedenis in Venray (met BiblioNu) heeft ons geleerd dat deze transformatie niet zomaar geregeld -, laat staan zomaar financieel sluitend te maken is.

Afgelopen dinsdag is de raad gevraagd de visie bibliotheekwerk Venray vast te stellen.

VVD Venray is enorm verbaasd dat B&W een groot en duur AH-pand onlosmakelijk koppelt aan deze “visie”. Laten we eerst de grote lijnen van de toekomstige bibliotheekfunctie in Venray vaststellen en ons niet aan de voorkant committeren aan het vastgoedmonopolyspel van de gemeente.

Daarnaast wil het college het culturele deel van de verantwoordelijkheid voor de toekomstige bibliotheekvoorziening toedelen aan Cultura Venray. Het is in de ogen van VVD Venray niet verantwoord om twee kapiteins op één schip te zetten. Er is één bibliotheekwet die je het beste integraal kan uitvoeren. Wie is er straks verantwoordelijk als het misgaat?

Tot slot wordt de opdracht slechts aan één aanbieder voorgelegd en laat dat nou net die club zijn die niet erg succesvol is geweest voor de ontwikkeling van de huidige Venrayse Bibliotheek.

VVD Venray gaat voor een moderne kwaliteitsbibliotheek in het centrum van Venray. Wij kunnen echter niet akkoord gaan met een visie waarin reeds tal van dubieuze uitvoeringsbesluiten opgesloten zitten. Deze politieke truc perkt aan de voorkant alle vrijheid voor goede, nieuwe keuzes in. Daarmee wordt Venray niet geholpen!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email