fbpx

Belofte maakt schuld

Het lijkt alweer even geleden, maar in januari zijn we in Venray door het oog van de naald gekropen. De invoering van de avondklok leidde her en der in het land tot ongeregeldheden en op social media werd door onruststokers opgeroepen tot rellen in Venray.

Door adequaat optreden van onze politie, burgemeester, BOA’s en alerte inwoners is dat allemaal in de kiem gesmoord. Oproerkraaiers uit het hele land werden rondom Venray opgevangen en teruggestuurd. De verschrikkelijke taferelen die we kennen uit bijvoorbeeld Eindhoven, zijn Venray bespaard gebleven.

Destijds heeft VVD Venray al haar waardering voor uitgesproken en taart beloofd, dus gingen Wim De Schryver en Bas Künen vanmorgen met taart naar het politiebureau.

Teamleiding Jan de Rooij en Jan Hagens namen deze in ontvangst en hebben ons nog even mee teruggenomen naar die hectische periode. Niet zonder trots vertelden ze over de teamspirit van alle politiemensen om mee te helpen, maar ook over de uitdagingen waarvoor ze organisatorisch stonden vanwege de krappe bezetting. Gelukkig is van heinde en ver ondersteuning gekomen.

Beide Jannen hebben ook tekst en uitleg gegeven over het nieuwe “agile” werken bij het basisteam Venray-Gennep. Ze zijn hierin landelijk voorloper. Een beetje uit nood geboren, we kennen hier immers al jaren een te krappe bezetting.

Ook hamert de teamleiding op het belang van de wijkagenten. Juist deze toppers, die in de haarvaten van de samenleving werken, zijn in staat om latere problemen te voorkomen.

Wij zijn trots op onze lokale politiemensen en gaan samen voor een veilig Venray!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email