fbpx

Ambitie

ambition

Ambitie is datgene wat men verlangt, waar men naartoe werkt en waarvoor men concrete stappen gaat ondernemen.

Bij een zichzelf respecterende organisatie of bedrijf wordt die ambitie vertaald in een missie en een visie. In die stukken wordt het bestaansrecht verwoord. De missie en visie zijn ook de leidraad bij alles wat er in het bedrijf of organisatie gebeurt.

Omdat missie en visie in gedrag en houding waargemaakt moeten worden is ook de invloed van de organisatiecultuur van groot belang.

Mensen zelf kunnen ook een missie en een visie hebben. Het is fijn om met mensen samen te werken die nagedacht hebben over hun ambities.

Ik pleit voor een persoonlijke mission statement. Hierbij kun je in 1 of 2 zinnen beschrijven wat je doet. Je mission statement staat aan de basis van wat je doet.

Vervolgens kan je je eigen ambities naast de missie en visie van een bedrijf of organisatie leggen.

Wie ik ben? Jos Loock, geboren in 1958, woonachtig in Leunen en ik “Leef met een aangeboren hartafwijking.” Ik hecht grote waarde aan de groei van wetenschappelijke kennis en technologische vooruitgang. Daarom leef ik nog. Kennis delen en inspireren is mijn tijdloze missie.

Ik voel me thuis bij de VVD Venray. De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een lokale ‘rechtse’ liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressieve standpunten die aansluiten op mijn leven met een aangeboren hartafwijking.

VVD Venray wil zich inzetten voor mensen en organisaties in Venray en ook die ambitie deel ik!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email