fbpx

Aldi: Nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Afgelopen dinsdagavond heeft de gemeenteraad het collegevoorstel om de Aldi te vestigen op de locatie Dokter Poelsschool afgewezen. Is dat erg? Of biedt dat een kans voor een betere oplossing?

Waar voor de andere partijen het debat ging over de voor- en nadelen van de locaties Toverbal en Dokter Poelsschool, ging het voor de VVD-Venray vooral over de ondoorgrondelijke wijze waarop besluiten over locaties van supermarkten tot stand komen. Er is nauwelijks een touw aan vast te knopen.

Het college redeneert in onze ogen opportunistisch en winkelt selectief in de visies. De ene keer worden argumenten uit visies gebruikt om niet gewenste opties af te wijzen (locatie de Brier bijvoorbeeld) terwijl de andere keer argumenten uit visies even terzijde geschoven worden om gewenste opties (vestigingen van onder andere Jan Linders Albert Heyn en nu de Aldi) mogelijk te maken. Dat is niet het consistente en betrouwbare beleid dat wij van de overheid verwachten.

Hoe komt het college dan toch tot zo’n voorstel? Dat is in onze ogen omdat het college graag wil geloven dat daarmee het centrum-winkelgebied versterkt zal worden. Een voorstel dus onder het motto dus: baat het niet dan schaadt het niet.

Inmiddels hebben de burgers van Venray, de toekomstige klanten dus, allang duidelijk gemaakt dat zij de Brier zien als een prima locatie voor een discounter als de Aldi. Daarom biedt in de ogen van de VVD-Venray het afwijzen van het collegevoorstel een mooie kans om tot een betere oplossing te komen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email