fbpx

Afspraak = afspraak

VVD Venray heeft in het voorjaar op 8 maart jl. ingestemd met de tijdelijke opvang van vluchtelingen en nu kiezen we voor een verlenging van deze opvang. Wij hebben hier ook in de raad vóór gestemd.

In maart hebben we onder zes harde voorwaarden de keuze gemaakt. We kregen hierop harde toezeggingen en we stemden daarom voor de tijdelijke opvang. Vijf van die zes voorwaarden zijn waargemaakt. De zesde voorwaarde was de deadline van 22 oktober a.s. Die wordt nu losgelaten. Wellicht vraag je je af waarom we in de laatste raadsvergadering dan nu toch vóór deze verlenging hebben gestemd. Want afspraak is afspraak toch?

We hebben hierbij een afweging gemaakt. Hoe belangrijk is ‘afspraak is afspraak’ versus de huidige noodzaak van opvang. De betreffende inwoners geven nu aan dat het huisvesten van deze vluchtelingen niet tot noemenswaardige problemen heeft geleid en daarmee is er een breed draagvlak. Venray laat daarmee opnieuw haar veerkracht zien. Tel daarbij op, dat de ‘angst’ voor overlast nu ongegrond blijkt. 

Het maatschappelijk draagvlak en een veranderde situatie woog zwaarder dan het principe ‘afspraak is afspraak’. De evenementenhal is géén oplossing voor langdurige opvang maar we moeten wel dat doen wat het beste is voor Venray, voor de inwoners en voor haar gasten in de evenementenhal. Ook dat is vertrouwen; je houden aan de afspraak dat er de juiste wijze beslissingen genomen worden voor Venray.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email