fbpx

Actie in de PFAS crisis!

VVD Venray stelde vorige week vragen aan het college van B&W. We zijn met name benieuwd wat ze op zeer korte termijn gaat doen om de PFAS-crisis in Venray te bestrijden. Daarnaast zijn we benieuwd wat er tot op heden ondernomen is.

PFAS is een verzamelnaam voor meer dan 6.000 verschillende poly- en perfluoralkylstoffen. PFAS kunnen risico’s hebben voor de gezondheid en vervuilend zijn voor het milieu.

VVD Venray wil weten wat de kwaliteit van specifiek de Venrayse bodem is. Daarnaast willen we graag een duidelijk antwoord op de vraag in hoeverre de PFAS risico’s voor de gezondheid van onze inwoners met zich mee brengt.

VVD Venray is van mening dat het college alles in het werk moet stellen om te voorkomen dat bouwprojecten onnodig door de huidige PFAS-crisis stil komen te liggen of niet kunnen opstarten.

Dit is erg belangrijk omdat een stop op nieuwe woningbouw moet worden voorkomen. Nu reeds is er een tekort op starters-, sociale huur- en levensbestendige woningen in Venray.

De gestelde vragen zijn bedoeld om aan te sporen tot actie en ook tot het meten van de PFAS-waardes in de Venrayse bodem. In december verwacht de landelijke overheid met nieuwe normen te komen waaraan de bodemkwaliteit aan moet voldoen.

Het is op dit moment niet bekend of Venray straks aan de nieuwe norm zal voldoen. Al helemaal onbekend is wat de risico’s op de volksgezondheid en de gevolgen voor de bouw zijn.

Daarom is het hard nodig dat ons college deze lokale problematiek voortvarend oppakt!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email