fbpx

Aan de lat

Toy Steam Locomotive

In het gemeentehuis wordt vaak gesproken dat je “ergens voor aan de lat” staat. Een uitdrukking die aangeeft dat je de regie voert op de uitvoering van een plan. De uitdrukking komt van de lat om een stoomlocomotief te bedienen. Die lat was de regulateur, een hefboom waarmee, kort gezegd, de snelheid werd geregeld. Zo staat de gemeente aan de lat voor een verantwoord beleid binnen het breed Sociaal Domein waaronder de Jeugdzorg en WMO. Hier is jaarlijks een bedrag van € 70.000.000 mee gemoeid.

We weten dus precies hoe hoog die lat ligt. Toch dreigen er grote tekorten. VVD-Venray vindt dat we nu moeten schakelen, niet de het ene gat met het andere moeten vullen en zeker niet onze jeugd in de toekomst opzadelen met schulden die wij nu maken.

Het is onacceptabel dat er wildgroei ontstaat in het aanbod aan zorg, zonder dat dit gecontroleerd wordt op kwaliteit. We moeten een einde maken aan de zorgcowboys.  

De zorg die ingekocht wordt moet goed en verantwoord zijn. Het kan niet zo zijn dat we straks de bieb moeten sluiten of de straten niet meer kunnen onderhouden omdat we kwistig en ondoelmatig met ons zorgbudget zijn omgegaan.

We moeten zorgen dat we echt grip krijgen op de enorme uitgaven en dat we niet minder hulp en zorg inkopen, maar beter en goedkoper.

Daarom stemde VVD Venray in met de voorgestelde 19 beheersmaatregelen. Duidelijk is dat we NU aan de knoppen moeten gaan draaien om het tij te keren en echt “aan de lat gaan staan”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email