fbpx

2e Kamervragen VVD over huisartsenpost

Vragen van het lid Hayke Veldman (VVD) aan de minister voor Medische Zorg Tamara van Ark (VVD) over het bericht ‘Sluiting huisartsenpost Venray een flinke stap dichterbij’ 

  1. Kent u het bericht ‘Sluiting huisartsenpost Venray een flinke stap dichterbij’? 1)

  2. Kunt u aangeven wat de reactie van Coöperatie Cohesie U.A. is geweest op het ongenoegen dat geuit is over de mogelijke sluiting door de huisartsen uit de gemeente Venray?

  3. Is inzichtelijk gemaakt welke gevolgen de voorgenomen sluiting van de huisartsenpost heeft voor de aanrijtijden met betrekking tot acute zorg?

  4. Kunt u aangeven welke gevolgen de mogelijke sluiting van de huisartsenpost heeft voor de kwaliteit van acute zorg in de gemeente Venray?

  5. Hoe verhoudt de mogelijke sluiting zich tot de houtskoolschets acute zorg die op 3 juli jl. gepubliceerd is? 2)

  6. Is bekend of er een regiobeeld is van de zorg in deze regio en hoe past deze voorgenomen sluiting in dit beeld?

  7. Kunt u aangeven of zorgverzekeraars aangesloten zijn op de discussie rondom de voorgenomen sluiting? Wat was de reactie van zorgverzekeraars op de mogelijke sluiting?

  8. Kunt u toelichten of het klopt dat de Venrayse huisartsen bij de oprichting van de huisartsenpost de garantie hebben gekregen dat ze invloed zouden hebben op beslissingen over de Venrayse huisartsenpost? Zo ja, wat is de reikwijdte van deze invloed?

1) De Limburger, 26 oktober 2020, ‘Sluiting huisartsenpost Venray een flinke stap dichterbij’, 26 oktober 2020 (via: https://www.limburger.nl/cnt/dmf20201026_97922225)

2) Kamerstuk 29247, nr. 314

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email