fbpx

Onze winkels elke zondag open!

Op 12 maart besluit onze Gemeenteraad over een ruimere winkelopenstelling. Samengevat; de winkels mogen voortaan elke zondag open zijn i.p.v. 12x per jaar.

VVD Venray is erg blij met deze aanpassing van de gemeentelijke verordening, er komt veel minder regeldruk en meer vrijheid voor ondernemers. Wij zien het als een echte kans voor een beter centrum.

Allereerst betekent het vooruitgang voor de bezoekers. Zij krijgen meer keuze in het moment waarop ze willen/kunnen gaan winkelen in Venray. Dat is vooral fijn voor mensen die ivm hun werk of persoonlijke omstandigheden weinig tot geen tijd kunnen vrijmaken van maandag t/m zaterdag. Nu kunnen zij alleen kiezen voor steden waar de winkels elke zondag open zijn of om via het internet te kopen. Ook voor bezoekers uit de (grens)regio wordt het veel duidelijker.

Iedereen kan voortaan elke zondagmiddag in ons centrum shoppen.

Winkeliers kunnen beter aansluiten op de wensen van hun klanten en zo hun eigen positie versterken. Samen kunnen zij ons centrum met (kleine) acties attractiever maken. Activiteiten in het centrum, ons ruime horeca-aanbod en de zondagopenstelling zullen elkaar versterken. Door meer aantrekkingskracht zou zelfs de leegstand kunnen verminderen.

Kortom, de uitbreiding van de winkelopenstelling biedt kansen voor iedereen. VVD Venray hoopt dat die kansen ook gepakt worden. Dat kopers kiezen voor de winkels in Venray en dat alle ondernemers hun kansen grijpen om aantrekkelijk te worden of te blijven voor bezoekers.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email